Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@17:48:47 GMT

چگونه سبزه برای عید بکاریم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۰۵۲۶۹

چگونه سبزه برای عید بکاریم؟

۲۰ روز مانده به نوروز زمان مناسبی برای سبز کردن سبزه‌ عید است. کاشت سبزه عید به امید برکت و شادابی در سال جدید، از جمله سنت‌های قدیمی و زنده در میان ایرانیان است که با آن به استقبال بهار می‌رویم. این روزها که توصیه‌ می‌شود برای مقابله با ویروس کرونا در خانه بمانیم؛ می‌توانیم، با مشتی غله و حبوبات، امید بهار را به خانه بیاویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ سبز کردن سبزه یکی از سنت‌های جدایی‌ناپذیر عید نوروز است که از قدیم در بین خانواده‌های ایرانی رایج بوده و هست. هر سال در گیر و دار خانه‌تکانی، ۱۰ ـ ۲۰ روز مانده به سال نو ایرانیان دانه‌های گندم، عدس و ماش را داخل بشقاب و دیس‌های بزرگ می‌ریزند. دانه‌ها را با دستمال نمدار مرطوب نگه می‌دارند تا جوانه بزند بعد آن را جلوی نور غیرمستقیم، لب پنجره می‌گذارند تا آرام آرام تا روز عید قد بکشد. روبان قرمز و طلایی را دور آن پاپیون می‌کنند و به امید برکت در روزهای سال جدید، آن را سر سفره هفت‌سین می‌گذارند.


در دوران باستان هم رایج بود که گندم، جو، برنج، لوبیا، عدس، ارزن، نخود، کنجد، باقلا، ذرت و ماش را در ظرف‌های خشتی می‌رویاندند. ایرانیان قدیم معتقد بودند که کاشت این دانه‌ها، نویدبخش برکت و باروری برای زندگی آنها در سال جدید است؛ ضمن اینکه سبزه به عنوان یکی از مهمترین سین‌های هفت سین ایرانی است که پیام شادابی و سرسبزی به خانه‌ها می‌آورد.

خانواده‌های ایرانی در گذشته با تکیه بر آیین‌های دین زرتشتی، سه ظرف از گندم، جو و ارزن به نماد اندیشه، گفتار و کردار نیک سبز می‌کردند. در بین خانواده‌های ایرانی هم که زنان معمولا با نهایت حساسیت و سلیقه کاشت سبزه عید را انجام می‌دهند، در چند ظرف دانه‌های مختلفی را از گندم و جو گرفته تا دانه‌های پرتقال و نارنج سبز می‌کنند تا اگر رشد یکی از دانه‌ها کامل نبود یا با شرایط آب و هوایی منطقه سازگاری نداشت، خیالشان از داشتن سبزه عید راحت باشد.

در مقاله‌ای با عنوان «مراسم نوروز» منتشرشده توسط بنیاد ایران‌شناسی، اینگونه عنوان شده که «در ایران کهن، ۲۵ روز پیش از نوروز، در میدان شهر، ۱۲ ستون از خشت خام برپا می‌شد. بر ستونی گندم، بر ستونی جو و به ترتیب، برنج، باقلا، کاجیله، ارزن، ذرت، لوبیا، نخود، کنجد، عدس و ماش می‌کاشتند و در ششمین روز فروردین، با سرود و ترنم و شادی، این سبزه‌ها را می‌کندند و برای فرخندگی به هر سو می‌پراکندند.»

در این مقاله از قول ابوریحان بیرونی در کتاب آثارالباقیه اشاره شده است که «رسم کاشت دانه‌های غلات و حبوبات در بین ایرانیان پایدار مانده که روز نوروز در کنار خانه هفت صنف از غلات در هفت استوانه بکارند و از روییدن این غلات، خوبی و بدی زراعت و حاصل سالیانه را حدس ‌می‌زنند.» بر این مبنا، ایرانیان قدیم تصمیم می‌گرفتند که برای سال جدید چه دانه‌ای را کشت کنند.

معمولاً سبزه‌های عید را تا سیزدهمین روز از سال نو در خانه نگهداری می‌کنیم. در روز سیزده‌بدر وقتی به دل طبیعت می‌زنیم آن را در آب روان رها می‌کنیم که بنا به باور تعدادی از کارشناسان و فعالان محیط زیستی، انداختن سبزه سبز شده در نهر یا رودخانه‌ها کار خوبی است. چون گندم‌ها در کنار این آب‌ها سبز می‌شود و می‌تواند غذای پرندگان و آبزیان شود؛ هر چند که عده‌ای دیگر رها کردن سبزه‌های عید در طبیعت را عاملی برای تولید آلودگی میکروبی و بصری می‌دانند.

به هر حال سبز کردن دانه‌ها در روزهای نزدیک به سال نو، سنت دیرپایی است که بوی عید را به خانه‌ها می‌آورد. شاید این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا و جان باختن تعدادی از هموطنان در تعدادی از شهرها و حساسیت‌ها برای مقابله با ابتلا به آن، خیلی دل و دماغ سبز کردن سبزه را نداشته باشیم اما از کجا معلوم شاید این سبزه‌ها امیدی را در دل ما جوانه بزند برای رسیدن به روزهای گرم، سبز و پرآرامش. برای رسیدن به روزهای پر از صحت و سلامتی.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نوروز 99 سبزه عید کردن سبزه سال جدید سبز کردن دانه ها سبزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۵۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با 7 بمب منیزیم آشنا شوید

منیزیم در انواع غذاهای غنی از مواد مغذی از جمله غلات کامل، مغزها، دانه‌ها، حبوبات و چندین میوه و سبزیجات یافت می‌شود. منیزیم یک ماده معدنی بسیار مهم است که در صدها واکنش شیمیایی در بدن نقش دارد و به شما کمک می‌کند تا سلامتی خود را حفظ کنید.

به گزارش مثبت سبز، شما به راحتی می‌توانید نیازهای روزانه خود را با خوردن غذاهای سرشار از منیزیم تامین کنید. البته چنانچه با دریافت کافی این ماده معدنی از غذا مشکل دارید، می‌توانید با قرص منیزیم از دریافت کافی آن اطمینان حاصل کنید. در این مقاله 7 بمب منیزیم را به شما معرفی می‌کنیم.

شکلات تلخ، منبع منیزیم

شکلات تلخ غنی از منیزیم است و در هر 10 گرم، 23.2 میلی گرم منیزیم دارد. همچنین سرشار از آهن، مس و منگنز و حاوی فیبر پری بیوتیک است که می‌تواند به تغذیه باکتری‌های مفید روده کمک کند. علاوه بر این، شکلات تلخ به ویژه برای سلامت قلب مفید است، زیرا حاوی فلاونول‌ها است که ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی هستند که از اکسید شدن کلسترول بد (LDL) و چسبیدن آن به سلول‌هایی که رگ‌های شما را پوشانده‌اند، جلوگیری می‌کنند. برای بهره‌مندی بیشتر از فواید شکلات تلخ، سراغ شکلات‌های بالای 70% بروید.

آووکادو، بمب منیزیم

آووکادو یک میوه فوق العاده مغذی و منبع مناسب منیزیم است. یک آووکادوی متوسط ​​58 میلی گرم منیزیم دارد. آووکادو همچنین سرشار از پتاسیم، ویتامین‌های گروه B و ویتامین K است.

به علاوه، برخلاف اکثر میوه‌ها، دارای چربی بالایی به خصوص چربی‌های غیراشباع مفید برای سلامت قلب است. همچنین، آووکادو منبع عالی فیبر است. در واقع، بیشتر کربوهیدرات‌های موجود در آووکادو از فیبر به دست می‌آید که باعث می‌شود کربوهیدرات‌های قابل هضم آن بسیار کم باشد.

طبق تحقیقات خوردن آووکادو می‌تواند التهاب را کاهش دهد، سطح کلسترول را بهبود بخشد و احساس سیری بعد از غذا را افزایش دهد.

آجیل

آجیل‌ها به ویژه بادام و بادام هندی سرشار از منیزیم هستند. به عنوان مثال، 10 گرم بادام هندی حاوی تقریبا 27 میلی گرم منیزیم است. اکثر آجیل‌ها همچنین منبع خوبی از فیبر و چربی غیراشباع هستند و نشان داده شده است که سطح قند خون و کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت بهبود می‌بخشند. علاوه بر این، آجیل‌ها ضد التهاب و برای سلامت قلب مفید هستند و وقتی به عنوان میان وعده مصرف شوند، می‌توانند اشتها را کاهش دهند.

دانه‌ها

بسیاری از انواع دانه‌ها از جمله تخم کتان، تخم کدو تنبل و دانه چیا حاوی مقادیر زیادی منیزیم هستند. تخمه کدو تنبل در هر 10 گرم حاوی 60 میلی گرم منیزیم است. به علاوه، دانه‌ها سرشار از آهن، چربی غیراشباع و اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

علاوه بر این، دانه‌ها دارای فیبر بسیار بالایی هستند. در واقع، تقریباً نیمی ‌از کربوهیدرات‌های موجود در بیشتر دانه‌ها از فیبر می‌آیند. آن‌ها همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد مضر تولید شده در طول متابولیسم محافظت می‌کنند. همچنین نشان داده شده است که دانه کتان سطح کلسترول را کاهش می‌دهد و ممکن است در برابر سرطان سینه فوایدی داشته باشد.

حبوبات

حبوبات خانواده ای از گیاهان با مواد مغذی متراکم و شامل عدس، لوبیا، نخود، نخود فرنگی و سویا هستند. حبوبات از نظر مواد مغذی مختلف بسیار غنی هستند. به عنوان مثال، یک پیمانه (172 گرم) لوبیا سیاه پخته شده حاوی 120 میلی گرم منیزیم است.

حبوبات همچنین سرشار از پتاسیم و آهن و منبع اصلی پروتئین برای گیاهخواران هستند. از آنجایی که حبوبات سرشار از فیبر و دارای شاخص گلیسمی‌ (GI) پایین هستند، ممکن است به کاهش سطح کلسترول، بهبود کنترل قند خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی کمک کنند.

غلات کامل

غلات کامل مانند گندم، جو دوسر و جو و همچنین شبه غلات مانند گندم سیاه و کینوا، منابع عالی بسیاری از مواد مغذی از جمله منیزیم هستند. بسیاری از غلات کامل نیز دارای ویتامین B، سلنیوم، منگنز و فیبر هستند.

ماهی‌های چرب، منبع منیزیم

ماهی‌ها، به خصوص ماهی‌های چرب، سرشار از منیزیم هستند. این ماهی‌ها شامل ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی و ‌هالیبوت هستند. در واقع، 100 گرم ماهی سالمون پخته شده 30 میلی گرم منیزیم و همچنین 22 گرم پروتئین با کیفیت بالا را فراهم می‌کند.

علاوه بر این، ماهی سرشار از پتاسیم، سلنیوم، ویتامین‌های گروه B و سایر مواد مغذی دیگر است. مصرف زیاد ماهی‌های چرب با کاهش احتمال ابتلا به چندین بیماری مزمن از جمله بیماری قلبی مرتبط است.

سخن پایانی

 منیزیم یک ماده معدنی مهم است که ممکن است در رژیم غذایی روزانه خود به اندازه کافی از آن استفاده نکنید. خوشبختانه غذاهای مغذی زیادی وجود دارند که می‌توانند به شما در رفع نیازهایتان کمک کنند.

حتماً به تنوع رژیم غذایی خود توجه کنید تا هر روز شامل برخی از غذاهای ذکر شده در بالا باشد تا دریافت منیزیم و بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر را افزایش دهید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • ورود سامانه بارشی جدید به خوزستان از روز دوشنبه
  • (ویدئو) اگر زنجبیل را بکاریم چه می‌شود
  • اگر زنجبیل را بکاریم چه می شود (فیلم)
  • آسمان خوزستان مه‌آلود می‌شود/ ورود سامانه جدید بارشی به استان
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • آسمان خوزستان میزبان سامانه بارشی جدید
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید